fbpx

Озеленяване Варна

За клиентите ни от Варна тел. 0898756787

За клиентите ни от Търговище, Шумен, Разград и Попово тел. 0898756788

Озеленяване Варна - от проекта до реализацията

Нашият процес по озеленяване в град Варна и околностите започва с проектиране. Предлагаме услуга за проектиране на концепция и разработване на работни чертежи. Ползата от тази услуга е да обмислите и планирате как ще изглежда Вашата градина, използвайки нашия професионален опит. Ние ще изготвим дизайна на Вашата мечтана градина на цена от 200 лв. без ДДС, но ако ние реализираме пректа, тази сума ще Ви бъде приспадната от общата му стойност. Ние следваме процес от три стъпки, докато създаваме Вашия проект за ландшафтен дизайн, за да сме сигурни, че той ще е възможно най-добрият.

Първоначален оглед и консултация

Ние гледаме на градината, като на продължение на вашия дом, така че за нас е важно първо да ви опознаем. Започваме нашия процес на проектиране със среща във вашия дом, за да обсъдим вашето задание и да оценим съществуващите условия. Искаме да разберем как възнамерявате да използвате пространството, за да можем да проектираме градината Ви така, че наистина да работи за вас и вашия начин на живот.

По време на посещението ние също изучаваме топографията на терена и откриваме, какви видове почви има, така че да имаме представа от какви хранителни вещества ще се нуждае и как водата се оттича от нея. Ние също така идентифицираме микроклимата т.е. изучаваме зоните, които са напълно сенчести, или такива, които получават пълно слънце. Запознаването с топографията и микроклимата на терена, който ще озеленяваме, ни помага да определим, какви растения да използваме, както и от какъв вид поддръжка ще се нуждае бъдещата градина .

Ние също така обръщаме специално внимание на мащаба и пропорциите на етап концепция. Красотата на един пейзаж се определя от това колко добре различните му елементи се допълват взаимно. За да увеличим максимално красотата на градината, ние се стремим да използваме растения, които ще поддържат пропорциите помежду си и след години.

Планиране на поливна система

След като сме решили, какви растения ще използваме за озеленяване на градината Ви, както и как ще бъдат разположени те в пространството, е време да се помисли за проекта на автоматизирана поливна система. Може би се колебаете дали тя е нужна? Не се колебайте, инвестицията която правите в двора си не позволява да пропуснете тази стъпка. Автоматизираната поливна система ще Ви спести много време и ще се изплати с времето. При правилно проектиране поливането става равномерно без да се допуска преполиване в дадена зона и засушаване в друга. Тук също имате две възможности: Да заплатите проекта на поливната система и да я изгради някой друг или проекта да Ви излезе безплатно, ако се доверите на нас за изграждането и.

Сключване на договор, плащане на аванс и започване на дейностите по озеленяване

След като сме изготвили проектите за ландшафтен дизайн и изграждане на автоматизирана поливна система и е одобрена офертата за изграждането им е време да започваме. Авансовото плащане е в размер на 50% от общата сума за предвидените дейности. Плащането се извършва по банков път срещу издаване на фактура.

Етапи в озеленяването

Приоритет номер едно е качеството. Нашият опитен екип за ландшафтно строителство се ангажира да осигури висококачествена изработка и внимание към детайла при изграждането на вашата градина.

Важно е да се отбележи, че ние няма да започнем, докато не приключат всякакви строително-монтажни дейности в имота Ви.

Вярно е, че ландшафтното строителство обикновено е разхвърляно, шумно и може да отнеме много време. Често дейността ни зависи от атмосферните условия. Разбираме, че това може да бъде трудно за вас и за да ви помогнем през тази фаза, предприемаме допълнителни стъпки, които се свеждат до:

 • Уважаваме дома, семейството или бизнеса на клиентите си
 • Уважаваме вашите мнения и предпочитания
 • Комуникираме ясно, така че да знаете, какво ще се случва по време на всяка стъпка от строителството
 • Поддържаме нещата толкова чисти, колкото можем 
 • Завършваме работата възможно най-бързо, без да жертваме качеството

Процесът на озеленяване варира в зависимост от размера и топографията на терена и елементите, които се използват, но като цяло озеленяването включва следните шест стъпки:

 1. Подготовка на терена – Тази първа стъпка включва премахване на нежелани елементи, например тревна площ заразена с плевели, друга нежелана растителност, пънове, камъни и други. След като елиминираме всички нежелани елементи, подготвяме терена и ако е необходимо, градираме площта, така че да имаме равна или наклонена повърхност, която ни е необходима за по-нататъшната работа.
 2. Изграждане на поливна система – Този етап е съпроводен с изкопно-монтажни дейности, тестване, засипване и настройка на системата. 
 3. Доставка и засаждане на растения – Елементите са дърветата, храстите, тревата и цветята. Този етап може да включва разпръскване на горния почвен слой преди полагане на нова трева, както и изграждане на цветни лехи и запълването им с растения.
  Докато работим, често създаваме слоеве чрез смесване на растения с различни височини, форми, цветове и шарки на листата, за да придадем на готовия пейзаж височина и дълбочина.
 4. Инсталиране на аксесоари – След като изградим поливната система и засадим растенията, е време да инсталираме различни аксесоари. Категорията на ландшафтните аксесоари е много широка и включва всичко от пътеки от рециклиран каучук и изкуствена трева до разделителни бордове, арки и декоративни оградки
 5. Добавяне на последни щрихи – Следващата предпоследна стъпка в изграждането на ландшафта е добавянето на последни щрихи. По отношение на зоните с растения или градинките, това включва разпръскване на мулч, подрязване на обрасли растения и понякога навиване на рози или други растения около градински арки.
 6. Почистване – Накрая преминаваме през целия двор, за да проверим отново работата си и също да почистим.

Добре изградената градина допринася значително за благосъстоянието и качеството на живот на всеки, който я види. Тя предразполага да забравите стреса на живота, да се свържете с природата, да освежите ума и да се насладите на красотата на звуци, миризми, цветове и текстури. Ние се стремим да направим всеки един от нашите проекти добре изграден и красив.

Доверете се на професионалистите!

Имате двор, който се нуждае от озеленяване, изграждане на поливна система, освежаване или поддръжка? Не се колебайте и ни се обадете. Ние ще свършим работата.

Обади се сега