Приточные и vertikulirane газоны

Нужно ли е да се аерира и вертикулира тревния килим?

Тревните смески, отглеждани в България се влияят много от годишната аерация, чрез която се намалява натрупването на кълнове и по-важното, се облекчава уплътняването на почвата. Аерирането ще помогне за подобряване циркулирането на въздуха, водата и хранителните вещества в кореновата система. Това, от своя страна, ще ви помогне да подмладите тревата си, като позволите на корените да се развиват по-дълбоко, създавайки по-здрави тревисти растения и поддържайки вашата трева по-дебела и по-зелена.

  • 4. Каква е разликата между аератора, който дърпа почвени ядра и този, който само пробива дупки в земята? Една от основните цели на аерирането е да облекчи уплътняването на моравата ви. Основено аераторът прави това, като издърпва почвено ядро ​​от земята. Машината, която пробива дупки в земята, добавя още повече компресия, вместо да облекчава уплътняването.

 


Какво представлява вертикулирането и защо е необходимо да се извършва?

Вертикулирането представлява премахването на мъртвата и суха трева задушаваща основата на зеления килим. В следствие на честото косене върху почвата, се образува тънък слой от изсъхнала трева. Това огравичава проникването на вода и хранителни вещества до корените, затруднява проникването на въздух и възпрепятства развитието на тревата. Ето защо тази суха маса трябва да се премахне. За по-големи терени тази операция се извършва машинно, но за малки градински терени е достатъчно, доброто “разресване” на тревата в две перпендикулярни посоки, с аераторно гребло 2 пъти годишно – пролет и есен.

Това води до:

– подобряване растежа на тревата и стимулиране на нейната възобновителна способност;

– освобождаване достъпа до корените на вода, въздух и торове;

– унищожаване на част от плевелите и частично спиране развитието на мъховете.

facebook страницу

УСЛУГИ

Търсене

Контакты


    Последние публикации